27 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις της Συνέλευσης της Τρίτης 25 Οκτωβρίου

Στη Συνέλευση της Τρίτης 25 Οκτωβρίου, κάναμε μια γόνιμη συζήτηση γύρω από το θέμα των χαρατσιών της ΔΕΗ και γύρω  από τον απολογισμό των λαϊκών συνελεύσεων.

1. Για τα χαράτσια της ΔΕΗ: Επειδή το θέμα των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι πολύ πιο  δύσκολο να παλευτεί από το αντίστοιχο των χαρατσιών της Εφορίας (όπου αρκούσε να παλεύουμε -και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό- να μην πληρώσουμε το χαράτσι αυτό), ως πρώτο βήμα αποφασίσαμε:

-  την ενημέρωσή μας γύρω από τα νομικά ζητήματα/δυνατότητες του να μην το πληρώσουμε. Η ενημέρωση αυτή θα καταγραφεί σε ένα μονοσέλιδο κείμενο, μαζί με την πολιτκή μας απόφαση η οποία λέει τα εξής: "Τα χαράτσια αυτά είναι άδικα, επιβάλλονται από την κυβέρνηση που στηρίζει τους Τραπεζίτες καταδικάζοντας συνειδητά τον λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση και για αυτό τον λόγο αγωνιζόμαστε ως λαϊκή Συνέλευση του Βύρωνα για την ανατροπή της και την ανατροπή του συνόλου της πολιτικής της".  Το κείμενο αυτό θα το μοιράσουμε στους κατοίκους του Βύρωνα προκειμένου να ενημερωθούν.


- Να έρθουμε σε επαφή με την ευρύτερη επιτροπή κατα των χαρατσιών που φτιάχτηκε στον Βύρωνα με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.


2. Για τον απολογισμό των λαϊκών Συνελεύσεων: Εγινε πλούσια συζήτηση για τις λαϊκές Συνελέυσεις που ξεκίνησαν από τα τέλη Μαϊου σε όλη τη χώρα. Στη συζήτηση ειπώθηκαν γνώμες που αφορούσαν α. Τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάπτυξη και μαζικοποίηση των λαϊκών Συνελεύσεων β. Τις αιτίτες που έχουν οδηγήσει στην τωρινή απομαζικοποίησή τους γ. Την σχέση των κομμάτων και των λαϊκών Συνελεύσεων δ. Πως μπορούν οι λαϊκές Συνελέυσεις να μαζικοποιηθούν κλπ! Αυτή η πλούσια συζήτηση θα συνεχιστεί!

Τέλος αποφασίσαμε νέα λαϊκή Συνέλευση
την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 7.30 μμ στη Λαμπηδόνα.