30 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ στο μαύρο των μνημονίων


Είμαστε κάτοικοι του Βύρωνα οι οποίοι παλέψαμε ενεργά για την επικράτηση του περήφανου ΟΧΙ του λαού απέναντι στην τρόϊκα. Θεωρούμε ότι το 61,3% του δημοψηφίσματος ήταν μια σαφής απόρριψη οποιασδήποτε αντιλαϊκής συμφωνίας με την ΕΕ. Καταδικάζουμε την περιφρόνηση και την αναίρεση του ΟΧΙ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που το έκανε σε μια μέρα ΝΑΙ παρέα με όλα τα υπόλοιπα τελειωμένα μνημονιακά  κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ). Η παραχάραξη αυτή, αποτελεί ξεκάθαρη πλαστογράφηση της λαϊκής ετυμηγορίας και κραυγαλέα αντιδημοκρατική ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που εντελώς αυθαίρετα μετέφρασε το αποτέλεσμα στα μέτρα που βόλευε την ΕΕ και την ντόπια ελίτ.

Απορρίπτουμε τη νέα συμφωνία/3ο μνημόνιο που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ, και το ΔΝΤ. Η προπαγάνδα που κάνουν τα καπιταλιστικά κόμματα και ΜΜΕ, ότι χρειάζεται «εθνική ενότητα» στην οποία όλοι πλούσιοι και φτωχοί είμαστε  το ίδιο και έχουμε ένα κοινό όραμα την «Ενωμένη Ευρώπη» είναι ψέμα. Στόχο έχει να δεχθούμε σαν λαός την εξαθλίωσή μας. Η ΕΕ δεν έχει σχέση με μια φιλολαϊκή Ένωση. Είναι μια Ένωση των καπιταλιστικών ελίτ που εκμεταλλεύεται τους λαούς της Ευρώπης για να κερδίζουν αυτές οι ελίτ. ΕΕ και ΔΝΤ αποδεικνύουν κάθε μέρα, πως δεν θέλουν καμιά φιλολαϊκή συμφωνία. Θέλουν να μετατρέψουν την χώρα και τις ζωές του λαού και των εργαζομένων (ελλήνων και μεταναστών) δλδ όλους εμάς σε υπηρέτες, για να βγάζει κέρδη το ελληνικό και το διεθνές κεφάλαιο.

To 3o μνημόνιο είναι ένας εφιάλτης ξεπουλήματος, φτωχοποίησης και υποτέλειας της χώρας μας. Εκτός από την παραπέρα εξαθλίωση των ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων και όλου του λαού, ξεπουλά  την δημόσια περιουσία υπονομεύοντας οποιαδήποτε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης υπέρ του λαού και των εργαζομένων. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ευρωζωνική μνημονιακή αποικία, σε ξέφραγο αμπέλι, με την πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων. Ήδη ο πολύ πρόσφατος εμπρησμός στον Υμηττό, μας δείχνει πόσο θα ξεσαλώσει το ελληνικό και διεθνές κεφάλαιο εις βάρος της ζωής μας και της φύσης, AN το αφήσουμε!

Μπροστά μας μπαίνουν 2 δρόμοι: Ο πρώτος είναι να υποταχθούμε όπως υποτάχθηκε και η κυβέρνηση στην ελληνική αστική τάξη και την ΕΕ στο όνομα της «πάση θυσία παραμονής στην ΕΕ κ το ευρώ». Ο δεύτερος είναι να απορρίψουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπώς να έρθουμε σε ρήξη. Καμία νέα θυσία για το ευρώ και για την παραμονή στην Ε.Ε., κανένα ευρώ στους τοκογλύφους, διαγραφή του χρέους που το έχουμε ήδη χιλιοπληρώσει.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση και οργάνωση της βυρωνιώτικης κοινωνίας (ντόπιων και μεταναστών) με στόχο τη μη εφαρμογή, την ανατροπή του 3ου μνημονίου μαζί και των εφαρμοστικών νόμων που ψηφίστηκαν ως προϋπόθεση για αυτό. Οι εργαζόμενοι (έλληνες και μετανάστες), οι άνεργοι, οι νέοι χρειάζεται να πολεμήσουμε τις πολιτικές της συμφωνίας αυτής (απολύσεις, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποίηση δημόσιου πλούτου κλπ) - αρχής γενομένης από την γειτονιά μας - οπουδήποτε αυτές και αν εμφανίζονται. Διεκδικώντας παράλληλα την βελτίωση της ζωής (αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες), ενάντια στην ανεργία, την ελαστική/απλήρωτη εργασία, τη φτώχια, τη λιτότητα, τη φοροληστεία του λαού κόντρα στα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών.
26.07. 2015

ΟΧΙ μέχρι το τέλος – Πρωτοβουλία κατοίκων Βύρωνα