14 Ιουνίου 2012

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στο λαό!

Ο Δήμος Βύρωνα με μια απαράδεκτη απόφαση την προηγούμενη Πέμπτη, αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει τη Λαμπηδόνα και άλλα 2 πρώην δημοτικά Αναψυκτήρια (Ανάληψη). Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο ύστερα από σύγκληση της μαζικής έκτακτης ΓΣ η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου στη Λαμπηδόνα, αποφάσισε να αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της Λαμπηδόνας. Καλεί παράλληλα όλους τους φορείς/συλλογικότητες και όλους τους κατοίκους του Βύρωνα, να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση και των υπόλοιπων αναψυκτηρίων! Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους! Έξω οι ιδιώτες από τους δημόσιους χώρους!

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, φορείς και συλλογικότητες της πόλης του Βύρωνα, είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του χώρου της Λαμπηδόνας καθώς και όλων των δημόσιων χώρων του Βύρωνα. Θέλουμε η Λαμπηδόνα να κρατήσει τον ανοιχτό, δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα της, να παραμείνει χώρος συνάντησης, επικοινωνίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού, με ελεύθερη προσβαση σε όλους τους πολίτες και τους κατοίκους του Βύρωνα.

Στη σημερινή πραγματικότητα που συνθλίβει τις ζωές μας κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά, η ανάκτηση και υπεράσπιση των δημόσιων χώρων είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, για να μπορέσει να αντισταθεί στην επελαύνουσα βαρβαρότητα! Με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για αυτό.

Υπογραφές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου