7 Οκτωβρίου 2011

Αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του κέντρου Υγείας στο Βύρωνα

Μια ομάδα συμπολιτών μας, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο υγείας του Βύρωνα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 5.30 μμ.  Οι υποσχέσεις τόσο του υπουργείου όσο και της διοίκησης του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας για ομαλή λειτουργεία του, ήταν ψεύτικες! Καλούμε δε, όλους τους κατοίκους στη λαϊκή συνέλευση της Τρίτης 11 Οκτωβρίου στις 7.30 μμ στην πλ. Ταπητουργείου!


Ως λαϊκή συνέλευση από τον Ιούλιο ήδη, συμμετέχοντας στις τότε κινητοποιήσεις είχαμε βγάλει το εξής επίκαιρο κείμενο:


Η λαϊκή συνέλευση Βύρωνα που πραγματοποιήθηκε στις 19/7/2011 στην πλατεία Ταπητουργείου, συζήτησε το θέμα του Κέντρου Υγείας Βύρωνα το οποίο, απειλείται άμεσα πια με υποβάθμιση και κλείσιμο, αφού έχει απομείνει μόνο ένας μόνιμος γιατρός, αντί των πέντε που προβλέπονται και επί πλέον αδυνατεί πια να εκτελεί εφημερίες. 


Οι αρμόδιοι  του Υπουργείου Υγείας και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου τον Ιούνιο, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων του Κέντρου Υγείας και των κατοίκων, έδωσαν υποσχέσεις, για κάλυψη των κενών με ανανέωση συμβάσεων για ένα χρόνο 3 γιατρών. Όμως, δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Νέες συμβάσεις δεν υπογράφηκαν και ο τελευταίος συμβασιούχος γιατρός έφυγε πριν 1 βδομάδα. Πρόκειται για εμπαιγμό.


Η διοίκηση του Ιπποκράτειου για να καλύψει τα κενά στέλνει περιοδικά, χωρίς γραπτή-επίσημη τοποθέτηση, γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της εφημερίας και της γενικής ιατρικής, όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Κέντρου Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας υποτιμά και υπονομεύει  την λειτουργία του Κέντρου Υγείας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι καθημερινά κατά μέσο όρο γίνονται εκατοντάδες συνταγογραφήσεις και εξυπηρετούνται δεκάδες περιστατικά.


Καταγγέλλουμε το συνεχή εμπαιγμό της κοινωνίας του Βύρωνα και των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας. που συνεχώς παίρνουν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη  λειτουργία του και συνεχώς έρχονται αντιμέτωποι με «μη-λύσεις» του ποδαριού.


Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με την υγεία μας δεν τους επιτρέπουμε να παίζουν. 


·     Διεκδικούμε τον άμεσο διορισμό 5 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του.
·      Να καταργηθεί η πληρωμή των 5€ που καταβάλουν οι εξεταζόμενοι.
·      Να στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό,  ώστε να αξιοποιηθεί και ο τεχνικός εξοπλισμός που διαθέτει το κέντρο (λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος).

ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ