29 Σεπτεμβρίου 2011

Μερικές αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σχετικά με την άρνηση πληρωμών!

Η πρώτη δόση της «εισφοράς αλληλεγγύης» για τη χρήση του 2010 (κρατάει μέχρι και  τη χρήση  του 2014) που λήγει στις 30/9 και δεν πρέπει να πληρώσουμε  είναι 300 €. 

Τα οφέλη αν δεν πληρώσουμε, αν αγνοήσουμε απλά το ειδοποιητήριο ή αν αγωνιστούμε με μαζικούς οργανωμένους τρόπους που θα αποφασίσουμε στη Λαϊκή Συνέλευση, είναι τεράστια. Πολιτικά και οικονομικά. Μπορεί να πέσει η κυβέρνηση κάτω και από αυτή την λαϊκή άρνηση πληρωμών και κάθε άλλη να είναι μπροστά σε μια μαζική ανυπακοή που θα την αναγκάσει να πάρει το νόμο πίσω. Αν λοιπόν έχουμε μαζική άρνηση πληρωμών, τότε θα γλυτώσουμε και αυτήν και τις επόμενες δόσεις για το 2010.

Το μόνο που διακινδυνεύει όποιος δεν πληρώσει είναι να επιβαρυνθεί με 1% προσαύξηση για τον επόμενο μήνα, δηλαδή με 3 €, άντε και άλλα 3 τον επόμενο. Συνεπώς, αξίζει τον κόπο προκειμένου να γλυτώσουμε όλα τα μέτρα που μας επιβάλλουν, να δώσουμε 6 € και να πέσει η κυβέρνηση!

Όσο για τα άλλα τρομοκρατικά που μας λένε (π.χ. ληξιπρόθεσμες οφειλές, κατασχέσεις, ποινικά και άλλα), αυτά απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες και δεν μπορούν να γίνουν άμεσα και ούτε θα γίνουν αν υπάρχει μαζική άρνηση πληρωμών και πτώση της κυβέρνησης. Ποινική δίωξη για χρέη στο δημόσιο ασκείται όταν το οφειλόμενο ποσό είναι πάνω από 5.000,00 €, ενώ για τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης δεν υπάρχει τέτοιος υπαρκτός κίνδυνος με βάση τα σημερινά δεδομένα. Όσο για τη φορολογική ενημερότητα που μπορεί να χρειαστεί κάποιος, ας πάει να την πάρει πριν τις 30/9, ισχύει για 6 μήνες.

Προέχει η στήριξη του κόσμου για μαζική άρνηση πληρωμών και η ενημέρωση ότι δεν είναι κάτι τρομερό για μας να αρνηθούμε να πληρώσουμε, αλλά είναι τρομερό για την κυβέρνηση και για όλο το σύστημα.