27 Ιουνίου 2011

Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες της 11ης Μαϊου!

 Η γνωστή επιχείρηση «μακελειό διαδηλωτών» από πάνοπλους «πραίτορες του νόμου και της τάξης» εκδηλώθηκε δολοφονικά (…και) εναντίον της μεγάλης απεργιακής πορείας της 11ης Μάη.Η πορεία ήταν απόλυτα ειρηνική - ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. είτε για μαχητικούς, είτε για «ήπιους» διαδηλωτές έχει εύκαιρη την ποινή εκτέλεσης: Πήγε να επιβάλλει στον Γιάννη Καυκά που έφτασε «προθανάτια» στο Νοσοκομείο, στο Μάριο Π., που γλύτωσε οριακά τη ζωή του, όχι όμως και τη σπλήνα του.

Δεκάδες ακόμη χρειάστηκαν νοσηλεία, μετά το κρεματόριο χημικών και βασανιστηρίων στην Πανεπιστημίου. Η «σοδειά» περιέλαβε & τεράστιο αριθμό κρατούμενων. Από αυτούς, 12 αντιμετωπίζουν βαριές «κατηγορίες». Παρατημένα σακίδια, που οι ΜΑΤάδες γέμιζαν με μολότοφ, μάσκες και λοιπά τσουμπλέκια, «αποδίδονταν» ως «πειστήρια» σε σακατεμένους, αιχμάλωτους διαδηλωτές.


Με τέτοιο «δωράκι»- έτσι του το αποκάλεσαν όταν διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ήταν δικό του - πάει για δίμηνο προφυλάκισης, ο 21χρονος Φώτης Δήμου, στον Κορυδαλλό, όπου ΔΕΝ βρίσκονται αστοί πολιτικοί- ληστές δημοσίου χρήματος, μεγαλομιζαδόροι, «ευγενείς» επιχειρηματίες, υπεύθυνοι για εργατικές δολοφονίες  και παρόμοιες «λαμπρές προσωπικότητες».
 «Ζαρντινιέρα», «πράσινα παπούτσια» της Θεσσαλονίκης, περίπτωση Μάριου Ζέρβα της Αθήνας και τόσες άλλες αναπαράγονται. Για την προφυλάκισή του, μηδενίζονται καταθέσεις αυτόπτων στην ανακρίτρια, φωτογραφίες & βίντεο αθωωτικά για τους «12» & κόλαφοι για τα ΜΑΤ… Οι «καταθέσεις»- καρμπόν των ρόμποκοπ, αντιφατικές  είναι «θέσφατα» των δικαστών.
 Με αυτά, δεν τρέφουμε καμιά «ελπίδα» ότι θα «αλλάξει» κάτι, πως  οι ,τυπικά, αλληλοελεγχόμενες εξουσίες θα γίνουν εντιμότερες, δικαιότερες κλπ. Απλά έχουν μία ευκαιρία να υψώσουν κάποιο πρόσχημα -και μόνο- συνέπειας στα δικά τους «φιλελεύθερα» δικαιικά πλαίσια. Για μας αποτελεί ζήτημα στοιχειώδους αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, να φωτίσουμε εκείνο το σκοτεινό μεσημέρι καταστολής και πρόσθετα:
·        
            Να φανεί, πως ουσιαστικά, ήταν η πρόβα τζενεράλε των αστυνομικών επιθέσεων στους διαδηλωτές, των βασανιστών, συλληψάκηδων και επίσης στημένων κατηγορητηρίων της παλλαϊκής διαδήλωσης της 15ης Ιούνη…
·        Της ίδιας δηλαδή «ποιότητας» υπαλλήλων του «μονοπωλίου της κρατικής βίας» που θα σταθούν απέναντι στο Λαό στη 48ωρη απεργία και κινητοποιήσεις της 28 & 29 Ιούνη.

Δε ζητάμε!… Απαιτούμε:

  • Αποφυλάκιση εδώ και τώρα του Φώτη Δήμου.
  • Οριστική απαλλαγή και των «12» από κάθε κατηγορία.
  • Κανένα πολιτικό & νομικό έλεος στους υποψήφιους δολοφόνους, βασανιστές και ψευδομάρτυρες του αστυνομικού πογκρόμ της 11ης Μάη & στους υπάλληλους εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας που έστησαν τις κατηγορίες στους «12» & την προφυλάκιση.